Φτιάξτε την τέλεια σπιτική πίτσα με συμβουλές από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

0
38



ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

600 γρ. Aλεύρι, σκληρό

1 κ.γ. Zάχαρη

1 Φακελάκι μαγιά

2 κ.γ. Αλάτι

360 ml Νερό

2 κ.σ. Ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους

Υλικά για τη σάλτσα:

800γρ. Ντομάτα κον κασε περασμένη από το μπλέντερ

1κ.γ. Βασιλικό ξερό

1 1/2κ.γ. Ρίγανη ξερή

1 – 1 1/2κ.σ. Φρυγανιά τριμμένη

1/4κ.γ. Θυμάρι ξερό

2κ.σ. Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Υλικά για την πίτσα:

Ζαμπόν

Μπέικον

Φρέσκα μανιτάρια

Πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες

Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες

Ελιές ροδέλες

Φέτα τριμμένη

Τυρί Gouda τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τη ζύμη της πίτσας: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.

2Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.

3Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.

4Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.

5Εκτέλεση για τη σάλτσα: Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά μ’ ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της σάλτσας.

6Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει.

7Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα πλάστη.

8Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο ταψί του φούρνου ,παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης, από πάνω βάζουμε το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και τελειώνουμε με το τυρί.

9Ψήνουμε για περίπου 12 – 15 λεπτά.

10Αφαιρούμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here